Pro koho je proteinový mugcake vhodný?
- Pro všechny, kdo si rádi pochutnají na zákusku, ale chtějí si udržet štíhlou linii.
- Pro ty, kdo dokončili dietní plán a chtějí na něj navázat zdravě a s chutí.
V čem je proteinový mugcake skvělý?
- Doplní vám 3 druhy bílkovin: syrovátku, vaječný bílek a protein z vlašských ořechů.
- Není v něm žádný zbytečný cukr.
- Je bezlepkový.
- Díky bezlepkovým ovesným vločkám obsahuje protizánětlivé betaglukany a spoustu vlákniny.
- Mandlová mouka vám dodá vlákninu, vápník, vitamín E, niacin a riboflavin.
- Za 90 vteřin máte zákusek, který chutná a spolehlivě zasytí.
Výživové údaje | na 100 g | na 1 porci (35 g) |
---|---|---|
Energie | 1723 kJ / 412 kcal | 603 kJ / 144 kcal |
Tuky | 13 g | 4,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,0 g | 0,7 g |
Sacharidy | 23 g | 8,1 g |
z toho cukry | 8,8 g | 3,1 g |
Vláknina | 6,4 g | 2,2 g |
Bílkoviny | 47 g | 17 g |
Sůl | 0,41 g | 0,15 g |
Složení
Bílkovinná směs (syrovátkový bílkovinný koncentrát, sušený vaječný bílek, bílkovina z vlašských ořechů 12 %), bezlepkové ovesné vločky 15 %, mandlová mouka, sušená jablka 6 %, inulin, emulgátor: slunečnicový lecitin, lískooříškové aroma, zahušťovadlo: sodná sůl karboxymethylcelulosy, kypřicí látka: hydrogenuhličitan sodný, sladidla: acesulfam K, sukralosa.
Skladujte při teplotě od +5 °C do +25 °C, chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.
Postup přípravy
Do středně velkého hrníčku nasypte obsah sáčku (35 g směsi) a přidejte 50 ml studené vody. Promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto, a vložte do mikrovlnné trouby na 1 minutu a 30 sekund při výkonu 900 W. Po vyjmutí překlopte na talířek a ozdobte svým oblíbeným ovocem.