Pro koho je proteinové müsli vhodné?
- Pro všechny, kdo milují oříšky a mandle a chtějí snídat a svačit zdravě a bez přidaných cukrů.
- Pro ty, kdo dokončili dietní plán a chtějí na něj navázat zdravě a s chutí.
- Také pro vegany a ty z vás, kteří trpí laktózovou intolerancí.
V čem je proteinové müsli skvělé?
- Obsahuje méně sacharidů a více bílkovin než běžné müsli.
- Díky bílkovinám a vláknině spolehlivě zasytí.
- Tygří ořechy v müsli eliminují nadýmání, zpomalují stárnutí buněk a prospívají celému tělu. Chutnají jako ořechy s kokosem, ale jsou přirozeně sladší.
- Müsli je veganské a bez laktózy.
Výživové údaje | na 100 g |
---|---|
Energie | 1727 kJ / 414 kcal |
Tuky | 19 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,0 g |
Sacharidy | 20 g |
z toho cukry | 4,3 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny | 31 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení
69 % sójové vločky, 12 % obilninových vloček (celozrnné ovesné vločky, ječmenné vločky), 5 % celozrnné ječmenné vločky, 4 % rýže, 3 % mleté tygří ořechy (šáchor jedlý), 2,5 % krájená pražená jádra lískových ořechů, 2 % krájená pražená jádra mandlí. Může obsahovat stopy sezamu.
Skladujte v suchu a chraňte před teplem.
Postup přípravy
Horké müsli: připravte si svou kaši tak, že množství müsli zalijete dvojnásobným množstvím horké vody, mléka nebo rostlinného mléka (kokosové, mandlové apod.). Množství tekutiny můžete upravit podle toho, jak hustou si kaši máte rádi. Dobře promíchejte, nechte 3–5 min odstát. Hotovou kaši ozdobte čerstvým ovocem, dochuťte xylitolem, čekankovým sirupem, skořicí, kousky hořké čokolády apod. Záleží na vaší chuti a fantazii. Pochutnejte si na horké snídani či svačině.
Studené müsli: Müsli zalijte menším než dvojnásobným množstvím vody, mléka nebo rostlinného mléka. Nechte odstát 5–8 min. Nebo můžete müsli zamíchat do vašeho oblíbeného jogurtu. Přidat můžete ovoce, skořici, hořkou čokoládu apod.